Turbo HD камери с вграден PIR сензор Hikvision

Скоро в каталога на Видеонаблюдение Мегара Секюрити ще намерите 3 модела Turbo HD камери с вграден PIR сензор: DS-2CE71D8T-PIRL, DS-2CE12D8T-PIRL и DS-2CE38D8T-PIR.

Ето малко допълнителна информация, отнасяща се за PIR функционалността. Самата функция е много полезна и може значително да намали броя на фалшивите сработвания при детекция на движение.

 1. PIR сензора е вграден, работи постоянно (не може да се деактивира), няма допълнителни изходи, информацията за работата се предава само по коаксиалния кабел до рекордера
 2. За да се възползваме от PIR функционалността, DVR-а трябва да е Turbo HD 4.0 от "K" серията (DS-xxxxHxHI-Kx) и фърмуер версията да е 3.5.30 или по-висока. Съответно не работи с по-стари DVR-и Turbo HD 3.0 и 1.0 ("F" серия и "SH" серия)
 3. Регистрирането на PIR аларми в DVR-a може да се активира или деактивира през менюто за детекция на движение в DVR-a чрез опцията False Alarm Filter. Менюто е достъпно през браузър (IE) и през локалното меню. Когато се активира, DVR-a записва само при сработване на PIR сензора, като по този начин се елиминират фалшивите сработвания от промяна на осветеността, светлосенки и т.н.
 4. През OSD менюто на камерата (извиква се с PTZ команда Iris+ или Preset 95), може да се настройва режима на работа на LED диода, като режимите са следните:
  1. WHITE LIGHTALARMCAMERA (Този режим а активиран по подразбиране. При него LED диода премигва винаги, когато имаме сработване на PIR сензора – и денем и нощем)
  2. WHITE LIGHTALARMDVR (При този режим LED диода премигва винаги, когато DVR-a отчете детекция на движение, а не когато сработи PIR сензора)
  3. WHITE LIGHTLIGHTING (При този режим LED диода през деня е винаги изключен, а през нощта е винаги включен, като по този начин подпомага осветеността в нощен режим)
  4. WHITE LIGHTOFF (При този режим LED диода е изключен постоянно)